Sale!

Heidi Honig Spring: Fortællinger fra stue 62

199,00 kr. 30,00 kr.
Sale!

Heidi Honig Spring: Fortællinger fra stue 62

199,00 kr. 30,00 kr.

Fortællinger fra stue 62

ForfatterHeidi Honig Spring

Fortællinger fra stue 62 er oplagt læsning for sundhedsfagligt personale, patienter, pårørende – og alle andre, der vil læse en historie om, hvordan humor, håb og vilje er helt nødvendige makkere på vejen tilbage til livet. Heidi formår at skrive med bundløs ærlighed og sans for det tragikomiske. Det gør bogen indsigtsfuld, underholdende og hjertevarm.

 

Hæftet 240 sider 14 x 21 cm vejl pris 199,00

 

Black Friday pris 29,50

 

 

Fortællinger fra stue 62 er Heidi Honig Springs hudløst ærlige beretning om, hvordan hendes liv på et splitsekund ændres, da hun bliver påkørt OG kørt over af en højresvingsbilist under en morgenløbetur på Roskildevej. Hun overlever mirakuløst, men kandiderer til at blive ’årets mest komplicerede patient’ (med flest faglige specialer samlet i én krop). Der er altså tale om en selvoplevet beretning af et menneske, som i sine sorteste stunder ønsker, at hun ikke havde overlevet, for det er mildt sagt op ad bakke og en daglig kamp for at få det hele til at give mening. Men, beretningen emmer af en kampgejst, en humor og en fanden-i-voldskhed, som vi som læsere kun blive imponerede – og inspirerede af.

Vejen til tryghed, trivsel og bedring

Bogen er en frontlinje-reportage om et liv på langs, hvor man er fuldstændig hjælpeløs og helt afhængig af sygeplejersker, læger, sygehjælpere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, portører, rengøringspersonale, mv. – til ALT. Heidi er selv professionel indenfor børnepædagogik og -psykologi, og trækker en lige linje mellem det at være patient og det at være et lille barn, helt afhængig af, at de voksne ser og forstår barnets behov. For ligesom et barn har man som patient brug for at blive forstået, inddraget og set på som et helt menneske – for at finde vejen til tryghed, trivsel og bedring.

Relevant for sundhedsfagligt personale

Der er masser af professionelle, som ikke blot er fagligt dygtige, men også dygtige på det relationelle plan, og som formår at løfte en stemning og bringe lys, energi og håb i spil. Men, der er også episoder, hvor Heidi oplever at blive talt til som et barn eller set på som en ekspeditionssag – eller endnu en besværlighed i løbet af en travl vagt. Skyldes det blot manglende omtanke? Det er muligt, men nok også en organisering og en kultur, der lider under travlhed, ressourceknaphed, ”vi plejer” og nogle gange mangel på ren og skær logik. Fortællinger fra stue 62 er oplagt læsning for sundhedsfagligt personale, og den er et relevant indspark i debatten om vores sundhedsvæsen.

Og relevant for patienter og pårørende

Men bogener også inspirerende for patienter og pårørende – for den siger noget om, hvad der går galt og hvornår – og hvor vigtigt det er at turde sige, hvad man har brug for som patient og pårørende. Den kan også inspirere i en svær situation og vise, hvordan humor, håb og vilje er helt nødvendige makkere på vejen tilbage til livet. Heidi formår at skrive med bundløs ærlighed og sans for det tragikomiske, hvilket både gør bogen indsigtsfuld, underholdende og hjertevarm.